събота, 18 ноември 2017 г.

Солена торта с италианска паста

Има едно малко и симпатично италианско ресторантче в Пловдив, където всеки път те посрещат така, че да се почувстваш най специалния човек на света.
 И освен превъзходната храна има и малко щандче от което можеш да се снабдиш с най - различни и уникално вкусни италиански специалитети. Именно  оттам е тази нестандартна паста приличаща на къси канелони.

 Още щом я видях  в главата ми се загнезди тази тортичка.
И така ето я и нея - приготвих я като специална вечеря за първия учебен ден 15.09. -  за най специалните ученици в моя живот.

За плънката:
200 грама кайма
150  гр бекон 
скилидка чесън 
250 гр доматено пюре / аз използвах това - https://vkuhniatanamagi.blogspot.bg/2017/08/blog-post_80.html /
 малко олио 
Загрейте олиото и добавете бекона каймата да се запържат леко, посолете на вкус  и добавете наситнения чесън, накрая  и  доматеното пюре и свалете от котлона.
Подредете пастата в тавичка и разпределете плънката равномерно.

Пригответе  сос  като загреете млякото и разтопите сиренцата в него

За соса:
400 гр. прясно мляко
50гр сирене
50 гр кашкавал
няколко стръкчета пресен босилек
 С готовия сос полейте тортата, количеството трябва да е достатъчно да покрие пастата, за може да омекне.
 Сложете я в загрята фурна, докато течността се изпари и пастата омекне.

Добър апетит!