вторник, 14 ноември 2017 г.

Пай с тиква


Замесете меко тесто от :
150 мл прясно мляко,
 2 яйца/отделете малко от жълтъка на едното яйце за намазване на пая/
щипка сол
щипка
захар
100 гр меко масло
брашно за да замесете меко тесто

 Разделете тестото на две части - една по-голяа за основата и една по малка за окриване на пая. Тестото за основата разточете и поставете в тавичка  с диаметър 24 см, като оформите борд  с височина 2 см от страни.

За плънката
3 чаени чаши настъргана тиква
1 кафяна лъжичка канела
150 гр. натрошени орехи
50 гр масло.
Разтопете маслото и добавете тиквата, ако не е достатъчно сладка можете да добавите и малко захар, разбъркайте с канелата и орехите и разпределете върху кората на пая.
отгоре захлупете с останалото тесто оформено по желан от вас начин и изпечете на 200 градуса за около 30-35 минути.

Още топло поръсете с малко пудра захар.