събота, 8 юли 2017 г.

Пролетни банички със свинско и зеленчуци



Подходящи са както за вечеря, така и за предястие.


А това са необходимите Ви продукти за 4 банички:

350 гр свинско нарязано на малки хапки
един голям морков
глава лук
голяма скилидка чесън
моркови
чери доматчета
магданоз

Загрейте олио и добавете  зеленчуците да се задушат  за кратко. 


От една кора за баница сгъната на две оформете баничката.
Подредете в тавичка, намажете с олио, поръсете със сусам и запечете в загрята фурна за 20 минути

За гарнитура
Пресен зелен фасул в масло с чесън и копър
Предварително сварете зеления фасул, без да  става мек.
Загрейте олио, добавете наситнения чесън и  фасула, посолете, добавете 100 мл вода  и изчакайте да изври, накрая посолете и поръсете с копър.


Глазирани чери доматчета с чесън и сусам:
Загрейте една суп. л олио, добавете сусам и една малка скилидка чесън, пуснете доматчетата за 1-2 минути.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар