четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Пилешка крем супа със сирене

В последно време се чудя какво да измисля, само и само малките човечета да хапнат  с апетит, а в същото време да включа и достатъчно разнообразни продукти.
Така се роди идеята за тази супа, която не е нещо особено, но пък се получи много вкусна!

В тенджерата под налягане сложих:
Парче месо от домашно пиле
една зелена чушка
1/4 глава лук
скилидка чесън
стрък магданоз
стрък копър
1 голям морков
2 средни картофа
сол на вкус
 и вода малко над всички продукти
Всичко се сварява, за около 35 -40 минути в тенджерата, след като се охлади малко се тенжерата се отваря, добавя се 100 гр сирене и всичко се пасира.

В отделен тиган загрявте половин пакетче масло /65 гр/ в него се добавя 1 суп. л. брашно и след като брашното стане златисто започнете да добавяте от пасираната смес, като разбърквате постоянно, накарая изсипете сместа от тигана при останалата супа и разбъркайте добре. 

Към маслото можете да добавете малко черен пипер, така супата ще стане по-розова а, не бяла като моята :)

Сервирайте като поръсите с ядки, натрошено сирене или настърган кашкавал, а защо не и малко сметана за готвене!
Хубавото на тази супа е че се избягва застройката а се получава плътен вкус и после, лесно можете да претоплите, без да се притеснявате от пресичане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар