четвъртък, 11 август 2016 г.

Миди саганаки


Опитвали ли сте тази невероятна вкусотия...

ако все още не сте си ги приготвяли непременно поправете тази грешка - това е невероятно гръцко ястия с дъх на средиземноморие и аромати. 

За щастие всички в къщи сме любители на морска храна и  тази година на морето се насладихме на доста приятни предложения начело с мидите.

... и така малко по - късно и по - далеч от морето, когато съпругът ми се появи с плик изчистени миди, изобщо не се замислихме, какво ще похапнем :)

Мидите пуснах за 7-8  минути в една чаша врящо бяло вино, връзка копър и скилидка чесън.

Необходими продукти:

300 гр от сварените във вино миди
2 суп. л. зехтин
25 гр. масло
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 зелена чушка
200 мл доматен сок
1/2 връзка копър
150 гр овче сирене
1/2 лимон 

Загрейте зехтина и маслото, добавете счуканата скилидка чесън и  нарязаните на ситно лук и  чушка, след като омекнат добавете мидите и доматения сок и  оставете да къкри на слаб огън около 10 мин. След като са готови, натрошете сиренето и поръсете с копъра, разбъркайте добре и добавете лимончета.

Остава Ви само да им се насладите!

Непременно го комбинирайте с чаша ледено узо
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар