четвъртък, 7 юли 2016 г.

Паниран зелен боб


Нещо с което да разнообразите менюто си, вкусно, хрупкаво и хранително.

Децата  буквално ги хапваха като солети.

Почистете и сварете зеления боб, когато е почит готов посолете и дръпнете от котлона, изцедете водата и оставете леко да поизстине.

За панировката:
Равни части царевично и типово брашно
сол на вкус
къри

2 разбити яйца

Яйцата разбийте в голяма купа, в която добавете изстиналия боб и разбъркайте внимателно, така, че всички бобчета да са обляни с яйчената смес.
Едно по едно оваляйте в сухата планировка и пуснете в сгорещено олио за не повече от 1-2 минути. Извадете върху домакинска ролка, за да поеме излишната мазнина и сервирайте с млечен сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар