четвъртък, 7 юли 2016 г.

Крем супа от аспержи

Напоследък този зеленчук, присъства доста чето на трапезата ни. 
Този път експериментирах с крем супа и хрупкави бутер гризини.

1 връзка аспержи
1/4 пакетче масло /30 гр/
1 суп. л. олио
глава лук
скилидка чесън
100 мл готварска сметана
100 мл прясно мляко
сол на вкус
Пармезан за поръсване

Почистете аспержите и ги нарежете на парчета с дължина до 2 см. Лука и чесъна нарежете на ситно
Загрейте олиото и към него добавете маслото, изсипете лука и чесъна за около 2-3 минути и добавете аспержите, оставете още 4-5 минути и долейте половин литър топла вода, Щом кипне добавете прясното мляко и сметаната, оставете още няколко минути и свалете от котлона.
Посолете на вкус и пасирайте до гладка хомогенна смес.


Сервирайте топла поръсена с пармезан и декорирана с парченца аспержи. Гарнирайте с чеснови бутер гризини и непременно чаша бяло вино.




Няма коментари:

Публикуване на коментар