петък, 17 юни 2016 г.

Млечно-шоколадова Кремозна страст (paixão cremosa)


Това е една рецепта която ме грабна от първи миг - преписах я от една дама от една кулинарна група във фейсбук.
Невероятно вкусен  и  деликатен десерт!


Непременно го изпробвайте



500мл кондензирано мляко / аз ползвах на Лидл/
500 мл прясно мляко
300 гр заквасена сметана
75 г натурален шоколад
75 г млечен шоколад
2 с.л. царевично нишесте
2 бр. жълтъци



Кондензираното мляко се слага в тенджера. Нишестето се разтваря в прясното мляко. Жълтъците се разбиват и също се добавят в прясното мляко, след което се добавят в тенджерата при загрятото вече кондензирано мляко. 

Бърка се непрекъснато на слаб котлон, докато кремът се сгъсти. Отделя се около 1/4 до 1/3 от горещия крем и в него се начупват шоколадите.
 Разбъркват се докато се разтопи шоколада. 
Кремовете се оставят да се охладят, като се разбъркват периодично, за да не засъхва повърхността им. Когато може да се търпи на допир, в шоколадовата смес се слагат 100 г заквасена сметана, а останалата се добавя в бялата смеси се разбъркват докато се хомугенизират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар