вторник, 29 март 2016 г.

Млечно шоколадов тарт

Шоколад, ягоди, лешници ... не познавам човек който да може да устои на тази комбинация :)


Бърз, ненатрапчив и много приятен десерт, който освен това не изисква кой знае какви кулинарни умения .

Пригответе маслено тесто от 250 гр брашно, 125 гр масло 50 мл вода, щипка сол, 1 ванилия

Замесете и оставете в хладилника да стегне добре.
Разточете с дебелина не повече от 5 мм и  разстелете в тавичка върху хартия за печене или във форма с отделящо дъно, като оставите поне 2 -3 см. борд. 
Надупчете с вилица и изпечете в загрята фурна докато тестото порозовенее.

Пригответе плънката на тарта:
Затоплете 400 мл прясно мляко с 5 суп. л. захар, добавете 100 гр от любимия Ви шоколад и  шепа лешници и  бъркайте докато се получи хомогенна млечно -шоколадова смес.


Разтопете пакетче желатин на водна баня и добавете към млечно-шоколадовата плънка, разбъркайте добре


През това време основат Ви трябва да се е изпекла и охладила. Изсипете сместа вътре и оставете в хладилник за поне 2-3 часа.


Едва след като това време е минало,отделете сените на формата или внимателно отлепете хартията за печене.
Декорирайте с ягоди

Няма коментари:

Публикуване на коментар