петък, 25 март 2016 г.

Гъби с ориз

Едно предложение за постищите като мен. 
Именно търсенето на идеи каво да сготвя ме подтикна да открияя този раздел в моя блог,  в който да събера идейки за подобни ястия.

Ето го и първото ястие - познато на всички, вкусно и лесно за приготвяне:

за 5 порции:
150 гр олио се загрява, добавят се  нарязана 1/2 глава лук на ситно и нарязаните печурки - около 10 едри гъби, след като гъбите омекнат, добавям ориза около 100 -150 грама на порция /или по една пълна шепа като го отмервам аз/, след като ориза стане светъл, добавям 200 грама топла вода, посолявам на вкус и добавям на ситно нарязан магданоз.
Веднага щом  заври, прехвърлям в тавичка, добавям още около 800 грама до литър вода, и оставям във фурната, докато ориза поеме течността.



Няма коментари:

Публикуване на коментар