понеделник, 29 февруари 2016 г.

Пилешки филенца с портокал



... изобщо не изглеждат като пилешко нали???

Едва след като ги приготвих си дадох сметка колко е голяма разликата между месото от щастливо домашно пиле и това което купуваме от магазина ... за жалост.

Единствения недостатък, е че не е толкова крехко - затова пък има чудесни маринати, които могат да го направят такова!

Рецептата е изключително лесна.
Обезкостено пилешко месо, начукано с дървеното чукче за пържоли.

За марината:
сока от един портокал
1/2 чаена лъжичка мед
 чена лъжичка горчица 

Пилешките филенца се посоляват със сол и малко черен пипер, поливат се с марината, покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят  за поне 3-4 часа в хладилник.
Аз ги приготвям от предната вечер, за да мога на следващия ден, просто да ги пъхна във фурната.

Подредете ги в тавичка, сложете върху всяко филе парченце масло и  изпечете във фурната!

Моята гарнитура е бързи гъбки, които добавих в края на тавичката, малко преди да извадя филенцата от фурната. Така гъбите поеха излишната мазнина и отпуснатия сос и станаха изключително вкусни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар