понеделник, 29 февруари 2016 г.

Хрупкаво филе от треска на фурна

Непременно опитайте това невероятно вкусно лимоново филе от риба треска, завито в хрупкава коричка от хлебни трохи!

Само с няколко продукта, можете да приготвите това елегантно ястие, на което да се насладете в къщи или да впечатлите Вашите гости.

Освен всичко останало се приготвя и бързо!

4 филета треска / успешно можете да замените  и с друга бяла риба/
1 лимон
4 суп. л. зехтин
1 чаена чаша хлебни трохи / аз използвах сух пълно зърнест хляб/
малко девисил
сол на вкус

Филетата се нареждат в тавичка посоляват се , поръсва се девисила и кората от лимона, настъргана на най ситното ренде. полива се с изцедения лимонов сок, поръсва се обилно с хлебните трохи, и най-накрая върху всяко парче риба се полива по една супена лъжица  зехтин.


Пъхва се във фурната, докато придобие този невероятен златист вид.

 Можете да я сервирате с пюре от спанак, моркови, картофи ... или както ви е вкусно! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар