събота, 9 януари 2016 г.

Картофен пай

Едно, чудесно, лесно за приготвяне и изключително вкусно ястие !

За картофеното пюре:
Около килограм  и  половина картофи
1/4 пакетче или около 30 грама масло
сол на вкус

За плънката:
50 мл олио
1 глава лук
1 скилидка чесън
250 гр. кайма
200 грама печурки
шепа сушени манатарки
150 мл доматено пюре
кимион и сол на вкус

мащерка
кашкавал

Обелете и сварете картофите в подсолена вода, след като са готови, отцедете водата добавете маслото и намачкайте  докато получите пухкаво пюре.

В тавичка сложете лист хартия за печене , ако тавата е не залепваща можете да го избегнете. и разпределете половината пюре с дебелина около 1 см

Пригответе плънката като загреете олиото, добавете смачканата скилидка чесън за около 1015 секунди и я извадете, сложете лука, и каймата и запържете леко, добавете печурките и накиснатите в топла вода манатарки, Накрая спете доматеното пюре и ръсете с кимиона. Оставете да къкри на слаб огън 10 минути и изсипете върху картофеното пюре
Отгоре разпределете останалото пюре
Поръсете с мащерка и запечете във фуната
Няколко минути преди да го извадите поръсете с кашкавал







Няма коментари:

Публикуване на коментар