петък, 29 януари 2016 г.

Пухкаво пандишпаново руло

Ето една рецепта от маминия тефтер, вкусът на която е незаменим ... защото е вкус на детство, топлина и уют!
В студените зимни следобеди, в ранните пролетни утрини, или просто когато искам да се докосна до нещо истинско...
С чаша горещ чай от събраните през лятото билки и маминия мармалад от сини сливи

Без да изпадам в повече лирични отклонения, ето и рецептата!

6 яйца
380 гр. захар / или едно от старите бурканчета от лютеница/
380 гр. брашно

1 буркан мармалад -  аз използвах домашен мармалад от сини сливи, който успешно можете да замените с шипка или вкуса който предпочитате..

Яйцата се разбиват на пяна, добавя се захарта и продължава да се разбива докато захарта почти се разтопи, накрая се добавя и брашното на части докато се усвои от сместа.

Изсипва се върху подмазана хартия за печене и се пече на 180 градуса, докато е готово - пробвайте с клечка за зъби.
Някога го изваждахме и обръщахме върху навлажнен тензух, за да се навие, а сега просто го обърнете на плота отлепете хартията за печене от блата, оставете я настрани и леко я напръскайте с вода, върнете блата внимателно върху хартията , намажете с мармалада и внимателно започнете да навивате като притискате леко за да не се счупи.

Готовото руло поръсете с пудра захар
А после Ви остава само да му се насладите




Няма коментари:

Публикуване на коментар