понеделник, 14 декември 2015 г.

Тортелини с маслиново песто

Хубаво е човек да преоткрие домашната паста, именно с такава са направени днешните тортелини
исках да направя нещо класическо и нещо, което да отговаря на това което ни се хапваеше

За плънката
сушени домати
черни маслини
зехтин
няколко листа босилек
половин скилидка чесън

Всичко се пасира за да се получи еднородна смес.

Тестото се разточва на кора с дебелина 1 мм и се нарязва на квадрати със страна 5-6 см.

Плънката се слага в средата, и се завива като се започва от единия диагонал. Мисля, че снимката го описва по-добре от мен.

Готовите тортелини се пускат за няколко минути във вряща подсолена вода, след като са готови, се поливат със соса болонезе.


За соса се спрях на класическия болонезе
1 голям белен домат настърган на ренде
2 настъргани на ситно моркова
1 скилидка чесън
150 гр кайма
1/4 глава кромид лук
100 мл олио

Олиото се загрява, в него се слага настинения чесън, след 10-15 секунди се добавя и нарязания лук,след като леко поомекне добавяте каймата  и  настъргания домат и моркови, оставя се да поври докато се сгъсти. След като махнете от огъня, поръсете с пресен босилек

Чудесно допълнение към чаша  червено вино!
Как да си направите тесто вижре тук: http://vkuhniatanamagi.blogspot.bg/2015/10/blog-post.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар