четвъртък, 1 октомври 2015 г.

Тесто за домашна паста


 Прекрасно, е когато намериш човек "от твоята кръвна група", както се казва :)
... и така прекарвайки дълги часови в разговори, влюбени в домашните вкусотии, един ден , почти неусетно решихме да пробваме да си направим домашна паста
... и да наистина този вкус не може да се сравни, с нито един от всички онези пакетирани изделия, които съм изпробвала, а повярвайте ми те са много ...

Не беше необходимо много мислене и приготвяне, събрахме необходимите продукти, грабнахме по чаша ароматно кафе, и превърнахме уютната кухня на Петя в "ristorante di cucina italiana"
Приготвянето на тестото не е особено трудоемко, необходими са Ви:
830 гр. брашно
200 мл вода
1 и 1/4 кафяна лъжичка сол
3 не големи яйца

Тук е мястото да си призная, че използвахме машината за месене, която свърши най - тежката и цапаща задача.

Но дори да месете на ръка, целта е да се получи, еластично полутвърдо тесто, което лесно да можете да разточите на тънка кора
Когато тестото е готово, разделете на малки топчета и разточете кора с дебелина не повече от 1 мм, с която да оформите пастата, която сте решили да направите.
И така часовете минаха като минути в сладки женски приказки, завладени от емоцията, а крайния резултат беше повече от задоволителен.
И двете успяхме да зарадваме семействата си за вечеря с вкусна прясна паста, да пренесем духа на Италия в къщи и да прекараме една незабравима вечер!

 .. и докато размотавах таятелите, осъзнах, че е наистина безценно да имаш приятел, с който да споделяш вкусовете, слабостите и еуфориятаоколо това вкусно хоби ..

С изключително любезното съдействие на : http://pepikitchen.com/


4 коментара:

  1. Маги, това е най- вкусната паста, която сме опитвали! Благодаря за милите думи и приятелството ти :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз също ти благодаря, надявам се да опитаме още много вкусни неща заедно :)

      Изтриване
  2. Маги, чудесна паста сте направили. Трябва да се пробвам и аз да направя без машина.
    Има ли вероятност ако се направи повече количество да се съхрани по някакъв начин?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря Дари, честно казано изядохме всичко което направихме, но и аз си мислех, да пробвам да замръзя една част от тестото за да го използвам следващата седмица примерно. Когато пробвам непременно ще споделя.

      Изтриване