понеделник, 17 август 2015 г.

Таз кебап с картофено пюре

Тази много вкусна и малко позабравена от мен манджичка приготвих наскоро,  бяхме позабравили този вкус, затова вече няколко пъти си го припомняме.
Рецептата е леко изменена, от оригиналната, понеже съм се постарала да избегна пърженето и да пригодя за хапване от малки деца,:)

Свинско месо около 200 грама, леко посолено и  поръсено с кимион, се слага в не залепваща тавичка, полива се с малко мазнина, освен ако месото ви не е достатъчно мазно и се запича във фурната, докато леко почервенее, отпусне мазнина и сос.
Месото се изважда, а соса се добавя нарязан на ситно лук  и се връща за кратко във форната - разбирайте буквално 2-3 мин, към задушения лук се сипват 1-2 суп. л. брашно / зависи колко гъсто предпочитате да е ястието, ние обичаме да има повече сосче/ и малко червен пипер, разбърква се и се разрежда със 150 мл доматен сок и топла вода, прехвърля се в тенджера, след като заври се добавя нарязаното на късове месо,  дафинов лист и се оставя да пори още малко. Сервирахте с картофено пюре!


Няма коментари:

Публикуване на коментар