четвъртък, 23 юли 2015 г.

Салата с листа от червено цвекло и орехов дресинг

Тази година, майка ми е посадила червено цвекло, още щом видях свежия им вид и зелен цвят реших че непременно трябва да  ги пъхна в някакво ястие.

Разчетох се в Интернет,  а те се оказаха и изключително ценен източник на хлорофил, желязо, магнезий и полезни за кръвта и общото състояние на организма.
На вкус са по скоро като киселец, поради което нямат нужда от допълнително овкусяване с с оцет или лимон.
 И така направих ето тази вкусна салатка с орехов дресинг.

 Няколко листа къдрава маруля
6-7 листа от цвекло
1/2 глава лук
2 сварени яйца
150 гр. крехко месо / аз използвах свинско изпечено във фурната само съ с сол, но бихте могли да го сварите или да използвате пилешко./

Почистете листата цвекло от по дебелите жилки и накъсайте на ситно, нарежете марулята, сложете в купа и добавете останалите продукти

За дресинга:
50 мл салатен зехтин
1 малка скилидка чесън
50 гр ситно смляни орехи
малко сол

всички продукти за дресинга се смесват и се оставят за час в хладилника за да се обогатят ароматите.
Преди сервиране салатата се полива с дресинга


Няма коментари:

Публикуване на коментар