петък, 12 юни 2015 г.

Филе от сьомга с мус от крема сирене и копър

Предлагам Ви да си приготвите тази вкусна идилия между сьомгата и крема сиренето, гушнати в хрупкава бутер коричка.

Необходими са ви:
1 филе от сьомга
1 суп. л. горчица
сока от половин лимон
връзка пресен копър
250 грама крема сирене
стрък пресен чесън
стрък пресен лук
парче бутер тесто

Разбъркайте горчицата, 1/3 от връзката копър на ситно и сока от лимон и мариновайте в него филето от сьомга за около час и половина.

През това време пригответе муса, като разбъркате крема сиренето с нарязания на ситно пресен чесън, лук и  останалия копър.
След като сте готови с предварителната подготовка,  

сглобете ястието по следния начин:
върху кората от бутер тесто, сложете сместа от сиренето и отгоре поставете филето от сьомга, завийте леко краищата на тестото и изпечете в загрята фурна за 30 мин на 180 градуса

Няма коментари:

Публикуване на коментар