сряда, 3 юни 2015 г.

Пълнени палачинки

Това би било чудесно топло предястие за Вашите гости, което да приготвите предварително и само да запечете преди сервиране.

Моята рецепта за палачинки съм писала и друг път, но все пак :
1 яйце, 
2 суп. л. брашно 
100 - 150 мл. прясно мляко

За плънката:
лук,
чесън, 
гъби
2-3 настъргани моркова
1 настърган домат
100 мл олио
кимион
зеленчуците за запържват леко в мазнината и след като отпуснат сосче, се похлупват с капак и се оставят на бавен огън а 10-15 мин.

С готовата смес се напълват палачинките, завиват се на рула и се подреждат в тавичка за печене.

Запичат се за около 15 мин в загрята фурна  на 180 градуса, като в последните 5 мин се поръсват с сиренето чедър.

Пожелание може да поръсите и с кашкавал!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар