вторник, 30 юни 2015 г.

Петровден! - Печено пиле и питка със сирене

На празник, като на празник! 
Бабата на съпруга ми празнува своя имен ден днес, да ние жива и здрава още дълги години да ни посреща! И въпреки, че не сме при нея, не можем да подминем празника. А на този ден се хапва пиле и питка със сирене, времето ми обаче беше много дефицитно днес, но все пак  успяхме да се включа в менюто :)
Пилешки бутчета върху хрупкава коричка, содена питка със сирене и шоколадово суфле 



И така пилето е всъщност пилешки бутчета, които просто съм намазала леко с масалце, червен пипер и сол и  съм изпекла, по интересна е хрупкавата подложка върху която полегнаха бутчетата.

Приготвих смес от зехтин, сол, чесън и много магданоз 
и  с нея намазах готово бутер тесто,
Малко преди да махна фолиото на бутчетата го пъхнах във загрятата фурна за - мин, след като се надигна , сложих отгоре запеченото бутче, и оставих тестото и бутчето заедно да се по зачервят - чесновото тесто и соса на печено пилешко се допълниха идеално
Двойно въглехидратно, но пък много вкусно -  в допълнение направих пресни надупени картофи - вероятно всеки от вас е правил, но ето как ги правя и аз:
Намазвам тавата в която ще ги пека с масло и посолявам
Почиствам и измивам пресните картофи, реше наполовина, и подреждам в тавичката
После се изпичат, ние ги обичаме по препечени, затова  печете докато на вас ви харесат, обикновено за  20 мин в загрята фурна са готови!

Питката .....

Ах тази питка е далеч от питката на баба Пенка с която ни посреща, но пък е бърза и вкусна питка от една книжка, която беше преполовена от децата преди да дойде времето за вечеря :)

Около половин килограм брашно
200 гр кисело мляко 
150 гр сирене
 2 яйца
100 мл. олио
1 кафяна лъжичка сода за хляб
Яйцата олиото и сиренето се разбиват добре, към тях се прибавя киселото мляко и содата -  сместа се добавя към брашното и се обърква добре.

 Трябва да се получи меко лепкаво тесто, което не се меси, изсипва се върху хартия за печене, поръсва се с ленено семе, масалце и се пече!
Най - хубава е докато е топличка


Твърдо бях решила да има и десерт, затова направих по едно бързо шоколадово суфле - http://vkuhniatanamagi.blogspot.com/2015/06/blog-post_88.html




Няма коментари:

Публикуване на коментар