понеделник, 22 юни 2015 г.

Соленки с крема сирене

Хрупкави, хрупкави,  хрупкави, и не можеш да спреш да си взимаш от тях
Можете да си ги приготвите за всякакъв подвод, под всякаква форма, подходящи по време на пътувания, за лежерни следобеди, празници или просто повод да си доставите малко хрупкаво удоволствие

125 гр. масло
100 гр олио
125 гр. крема сирене
1 к. лъжичка сол
1 чаена лъжичка сушен лук
1/2 пакетче бакпулвер 
около 200-250 грама брашно

Сусам и маково семе за поръсване
1 разбито яйце за намазване


Замесва се меко и леко ронливо тесто

разточва се кора с  дебелина 3-4 мм и се намазва се с разбитото яйце
 Поръсва се със семената и  се нарязва на лентички
 Пече се  в загрята фурна докато се зачервят- около 10-15 мин




2 коментара:

  1. Много хубава рецепта. Ще я пробвам задължително :)

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина са бързи, приятни и много подходящи за гризкане от мъничета :)

    ОтговорИзтриване