петък, 10 април 2015 г.

Торта "Три шоколада"

Отдавна и се каня на тази тортичка, но вчера беше подходяща повод -  скромно парти с добри приятели и много усмивки, и много пред великденско настроение, и много детски грейнали очички! Именно затова вечерта беше толкова приятна!
И така ако сте решили да я правите отделете си поне половин ден, защото като изпълнение е лесна но отнема доста време.
Продукти:
400 мл сладкарска сметана
500 мл прясно мляко
200 гр. бял шоколад
200 гр. натурален шоколад
200 г. млечен шоколад
3 пакетчета желатин
150 гр, какаови бисквити 
100 гр. смлени орехи
50 гр. масло
За основния блат:
Какаовите  бисквити се натрошават, добавят се смлените орехи 100 мл. прясно мляко и разтопеното масло и всичко се обърква. Сместа се разпределя н а дъното и се притиска с лъжица.

За шоколадовите пластове:
Сметаната и 400  прясно мляко се смесват и се разбъркват добре с лъжица. след което сместа се разделя на 3 равни части.

Разтопих млечния шоколад, подгрях леко едната част от млечно сметановата смес и добавих шоколада , разбърках до получаване на хомогенна смес
След това разтворих едното пакетче с желатин с 4 суп. л. вода и го разтопих на микровълновата фурна за 12 секунди, добавих към сместа и отново разбърках дбре. зиспах върху бисквитения блат, и оставих да стегне за 2 часа на студено.

След като пласта стегна добре, същата процедура повторих и с натуралния шоколад, и отново чаках да стегне. 
Накрая завърших и с белия пласт.
Украсата е по избор :)



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар