сряда, 25 март 2015 г.

Благовещение: Сьомга на фурна с каперси

Здравейте, днес е един прекрасен празник  напомнящ за благата вест, за доброто за пробуждането, за пролетта. На този ден се хапва риба, питка с мед или коприва. Аз избрах да приготвя първото :)


Рецептата е на една добра приятелка, от която винаги можеш да почерпиш вдъхновение, не само за вкусни рецепти, а за търпение, воля,  ред други неща :)

И така продуктите:
филе сьомга - 600 гр.
1 суп. лъжица горчица
100 мл. вино / аз използвах розе, но рецептата е с бяло/
1 скилидка чесън
шепа каперси


Филенцата се подреждат в тавичка за да са плътно едно до друго. Виното с горчицата, каперсите и чесъна на ситно се смесват за да се получи кашо образна смес, с която се полива рибата. Пече се завита във  фолио за около половин час на 200 градуса.

Не мога да не добавя нещо от себе си, затова едно бързо сосче със синьо сирене за разкош!
40гр синьо сирене
1 чаена лъжица горчица
сока от 1/4 лимон
1 суп. л. заквасена сметана
5-6 стръка магданоз
Намачках добре сиренето и добавих останалите продукти до еднородна смес!



Добър апетит и нека добротата цари около вас!







Няма коментари:

Публикуване на коментар