събота, 28 ноември 2015 г.

Френски макарони с бял шоколад

Да направиш френски макарони ...

Спомням си първи път в който ги опитах преди няколко години, и веднага след това си ги направих в къщи, не съвсем по рецепта и не съвсем сполучиливи ... до онзи ден, когато пак реших да пробвам ... и пак не станаха съсвсем сполучливи ... :) , но този път по класическа рецепта за френски макарони ... 

95 % от тайната на приготвянето е  печенето.


Печете на не повече от 100 градуса, без вентилатор, иначе се получава това


3 белтъка - престояли 48 часа в хладилник
200 гр. пудра захар
40 гр. кристална захар
90 гр. бадемово брашно

Аз добавих няколко капки гел боя за лек лилав отенък.


 и няколко зрънца фреско грозде


Няма коментари:

Публикуване на коментар